Saturday, May 17, 2014

Advanced Joint Health Tablet


Apa dia joint/sendi ni?

Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri dari tulang rawan (yang lembut tu), ligamen, tendon, dan cecair sinovia (sebagai pelincir) yang beri keselesaan dan bantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan
pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini yang sebabkan joint discomfort.


Pasti setiap orang pernah rasa joint discomfort kan? Kalau parents kita yang tua memang lagilah biasa.. macam kita sendiri, duduk lama-lama mengadap computer pasti sakit menangkap tulang belakang, tengkuk, lutut dan lain-lain. Jadi, joint tablet ni boleh melegakan dan membantu. Mengikut clinical test yang di buat, kesannya dah boleh dilihat / dirasai seawal 5 hari selepas penggunaan.

Advanced Joint Health Tablet ini memberi manfaat kepada sendi melalui 3 cara:-

1. Menyokong keselesaan sendi. Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
2. Bertindak sebagai kusyen. Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan.
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat. Zinc, Copper, Manganese dan vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Melalui 3 cara inilah Joint Health Tablet dapat membantu melegakan sakit-sakit sendi.

Shaklee Advance Joint Health Tablet ni sangat-sangat bagus sebab ia dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.
Kandungan : 60 biji
Harga : RM124.00
Status : Available

0 comments:

Post a Comment